A tavasz kezdetével indul a korai hidegtűrő zöldségfélék (petrezselyem, sárgarépa, retek, saláta, hagyma) vetése a veteményesben. Ilyenkor még olyan távolinak tűnik a forró nyár, a szárazság és a gyötrelmes időrabló öntözés, vízhordás. Pedig ilyenkor kell gondoskodnunk arról, hogy nyáron minél kevesebb időnket vegye majd el a kerti örömök élvezetétől a fáradságos öntözés.

Ma már szerencsére rendelkezésünkre áll a lehetőség, hogy megőrizzük a természetes csapadékot, és kevesebb vízzel ízletesebb zöldségeket termesszünk kertünkben. A Vízőr (Water Retainer) segítségével végre minden kertészkedő számára lehetségessé válik a nyári forróság és aszály okozta problémák kiküszöbölése. A talajfelszínt elegendő csak a vetés vagy ültetés után kezelni a Vízőrrel, és máris sokat tettünk a szárazsággal kapcsolatos gondok megelőzéséért.

A Vízőr teljesen természetes alapanyagokból készült, bio minősítéssel rendelkezik. Képes a talaj víztartalmát megóvni és gazdagítani. A készítmény igen erős vízmegkötő-képességű, ezért zöld növényi részekkel érintkezve ezekből is elvonhatja a vizet. Emiatt nagyon fontos, hogy a haszonnövények károsodását elkerülendő, a kezelés után az anyagot öntözővízzel mossuk le a levelekről a talajra. Egy 50 m²-es területre elegendő 0,5 dl Vízőr permetezővel vagy locsolókannával való kijuttatása. Hatását időben elnyújthatjuk, ha a kezelést 3 hónappal később megismételjük.