Használjuk ki a gyönyörű, őszi időjárást, és gyűjtsünk össze mindent, ami az őszi / téli dekorációhoz szükséges lehet.

Most még minden termés, levél jó állapotban begyűjthető, és a szép időnek hála, könnyedén kiszárítható. Így szellős helyen sokáig eltarthatjuk, majd a megfelelő célra felhasználhatjuk. Később, amikor már több lesz a csapadék, a levelek-termések korhadni kezdenek, és nem lesznek olyan szépek, mint most.

Ha még nincs kialakult elképzelésünk az adventi koszorúhoz, akkor egyszerűen szedjünk össze mindent, ami jó lehet! A gyerekek is élvezik a gyűjtögetést, különösen, ha egy jó kis kirándulással kötjük össze. Az erdőből érdemes különböző formájú tobozokat, tölgy-és bükkmakkot, vadgesztenyét, esetleg tapló gombát is gyűjteni. Ezeket később akár natúr színben, akár festve is fel lehet használni. Fontos a mennyiség is: ha a koszorúnkat tobozból akarjuk megkötni, akkor nem lesz elég pár darab! A koszorú akkor szép, ha nagyjából hasonló méretű és azonos típusú tobozokból kötjük!

Aki esetleg nem tud eljutni az erdőbe, mert még sok a munkája a ház körül, az se búsuljon: a kert is sok dekorációs anyagot biztosíthat! Préseljünk le különböző levelet, virágokat. A szalmarózsa és a sóvirág kifejezetten jól száríthatók, és több színben is pompáznak. A vadrózsa termése, vagy akár a mandula, mogyoró, dió is nagyon jól mutat a koszorún. Sőt, egy szép formájú fakéreggel vagy a kerti tóból begyűjtött lótusz termésével is kiválóan dekorálhatunk!