A rózsák is gyakran szenvednek májusban a tetvek és gombák kártételétől. Ha nem akarunk növényvédő szereket használni, hanem biológiai védekezéssel szeretnénk a kártevőktől megszabadulni, akkor legjobb, ha egy fokhagymás levet készítünk. Ezzel az egyszerű szerrel ellenőrzés alatt tarthatjuk a kártevőket, kórokozókat.

Így készítsünk fokhagyma levet:

1. 10 liter léhez főzzünk fel 75 gramm (körülbelül 1 fej) durvára vágott fokhagymát 1 liter vízben.

2. A főzetet fedjük le, és hagyjuk körülbelül 15 percig pihenni.

3. Ezután szűrjük le, és hagyjuk állni 24 órán keresztül.

4. Majd keverjük össze 1:10 arányban vízzel, permetezzük a fertőzött rózsákra és a talajra is. A legjobb, ha három alkalommal ismételjük, három napon belül.