A harangvirág bűbájos virágaival valószínűleg már az első mesekönyvünkben is találkoztunk - ezek az apró kis virágok annyira jellegzetesek, hogy kedvelt motívumként sok helyen megjelennek. A Campanula nemzetségbe tartozó változatos fajok és fajták (több, mint 500 faj!) némelyikét dísznövényként is szívesen ültetik. Napos, félárnyékos helyeken érzik jól magukat, talajjal szemben nem igényesek, és többségük egész nyáron hozza a virágait. Rendszeres öntözés mellett könnyen termeszthetők, nem igényelnek sok törődést.

A Campanula ’Sarastro’ egy osztrák kertészetben nemesített fajta. A Campanula punctata x Campanula trachelium hibridjeként egészen különleges virággal rendelkezik. Nem terjed agresszíven. Késő tavasszal kezd virágozni, sötétlila, nagy, csőszerű virágai egy erdei tündér sapkájára emlékeztetnek.

A Campanula glomerata ’Genti white’ és ’Genti blue’ fajták tömöttebb, kisebb termetű, bokrosabb habitusú növények. Mivel kevesebb helyet foglalnak, dézsába, balkonládába is ültethetjük őket! Fehér illetve lila virágaikkal üde színfoltot képeznek a kertben.

A Campanula latiloba ’Azure Beauty’ 50-60 cm magas, párnát alkotó évelő. Nagy lila virágaival díszít.

Így öntözhetsz olcsóbban! http://vizmegtarto.hu/termekek/water-retainer-vizor-400-ml/