Van, aki még az utcára sem mer kilépni ezeken a napokon. De ki foglalkozik a babonás hiedelemmel, ha a kertje tele van szerencsehozó növényekkel?

Lóhere. A háromlevelű lóherét már a kereszténység előtt is szent növénynek tartották, az ősi hármas istenségekre való utalása miatt. A legenda szerint Szent Patrik egy háromlevelű lóherén magyarázta a szentháromság tanát. Érdekes módon, ma mégis a négylevelű lóhere jelképezi a szerencsét, ez a hagyomány pedig a keltákhoz vezethető vissza, a druidák (kelta papok) ugyanis a négylevelű lóherét amulettként használták. A négy levele pedig a hűséget, reménységet, szeretetet és szerencsét jelképezi. Bónuszként a legtöbb kertben megtalálható, igaz, ma már gyomnak tartják, noha volt idő, amikor a fűmagkeverék lóherét is tartalmazott, mert hasznos pázsitnövénynek vélték.

Bazsalikom. A bazsalikom nemcsak finom fűszernövény, de úgy tartják, hogy szerelmet, gazdagságot, szerencsét és szépséget is hoz a házba. A középkorban a szerelem növényének tartották, a mai napig sokan bevétel-növelőként tisztelik.

Lonc. A lonc nem egy növény, hanem több faj, a legtöbb lonc nagyon kellemes illatú, kúszó cserjeféle. Úgy tartják, hogy nemcsak szerencsét hoz, de védelmet is nyújt.

Jázmin. Micsoda fantasztikus illata van egy jázminbokornak! Ráadásul szerelmet és pénzt hoz a házba, a jázminolajat pedig hatásos afrodiziákumnak tartják.

Rózsa. Lehet piros, rózsaszín, sárga, a színpompás rózsák egyértelműen szerencsét hoznak. Nemcsak szerelmet, de egészséget is várhatunk, ha rózsákat ültetünk a kertbe. Ráadásul minden színnek külön jelentése van, a sárga rózsa például örömöt, vidámságot jelent, a vörös rózsa pedig a legősibb szerelmi szimbólum.