Gazdaboltokban és barkácsáruházakban mostanában egyre gyakrabban kaphatók előre elkészített, ún. „drazsírozott” vetőmagok, magszalagok. Az így kiszerelt vetőmagok megkönnyítik a vetést, az apró és sokszor sötét színű magokat nagyobb méretűvé és jobban láthatóvá teszik. Az apró magvú zöldségfélék (sárgarépa, petrezselyem, salátafélék) esetében pedig feleslegessé tehetik a kikelt növénykék egyébként szükséges egyelésének fáradságos munkáját is.

A drazsírozott magok számos előnyös tulajdonsága mellett azért érdemes arról is beszélni, hogy használatuk esetén mire kell odafigyelnünk.

A drazsírozott vetőmagok esetében a zavartalan csírázáshoz általában sokkal fontosabb a mag körüli nedvesség megőrzése. A víz nem csak a csírázáshoz, de a magot beborító anyagok lebomlásához is szükséges, amelyek egyébként akadályozhatnák a mag kelését.

Ezt a nedvességet tudjuk megőrizni, és így a csírázás zavartalanságát elősegíteni a Water Retainer (Vízőr) használatával.

Egy 100 m²-es területre a vetés lezárása után elegendő 1 dl Vízőrt permetezővel vagy öntözőkannával a felszínre egyenletesen kijuttatni.