Nagyanyáink még kedvelték, aztán szinte teljesen kiszorult a konyhából a szagos müge, vagy más néven erdőmester.

Azt azért nem lehet állítani, hogy mostanában divatos lenne, ám egy receptet mindenképpen érdemes kipróbálni, mégpedig a májusi bólét.

Egy nagy csokor, egy éjszakán át megfonnyasztott szagos mügét áztassunk be két üveg könnyű fehérborba. Egy citromot héjastul karikázzunk föl és azt is tegyük mellé. Ízlés szerint cukrozzuk meg, és kevergessük, míg feloldódik. Néhány óra múlva szűrjük le és hűtsük be. Közvetlenül fogyasztás előtt töltsünk hozzá egy üveg pezsgőt és már tölthetjük is a poharakba ezt az tavasziasan illatos, halványzöldre színeződött italt. Friss eperrel kitűnő gyümölcsös bólét készíthetünk, aminek még a látványa is csábító!